Overzicht van producten van merk E. Thomas & Williams Ltd.

Originele Welsh miner olielampen van de Engelse fabrikant E. Thomas & Williams. Origineel gemaakt voor mijnwerkers en bieden dan ook de kwaliteit die u verwacht! U vind ze hier!

Al meer dan 130 jaar geleden werden deze uit Cambrium (oftewel uit ‘Cambria’, ook wel Wales, Engeland) afkomstige Welsh miner olielampen / mijnlampen / veiligheidslampen door Evan Thomas & Williams gemaakt voor mijnwerkers.
Alleen al in 1814 waren er al ruim 160 mensen overleden ten gevolge van explosies in de mijnen in Engeland. Evan Thomas kwam dan ook met een oplossing, en hiervoor werd de veiligheidslamp dan ook bedacht. Deze olielampen / mijnlampen zijn dus echt bedacht om te voorkomen dat brandbaar gas tot ontbranding wordt gebracht door dit soort manier van verlichting.
De olielampen zijn gemaakt van zwaar solide messing, met een veiligheidstank en met een inwendig raster ter voorkoming van explosie. Deze Welsh miner olielamp lamp weegt dan ook 1,5 kg!
Elke lamp is tevens genummerd en is voorzien van een origineel certificaat. Uitgerust met een verstelbare lont, die van buiten kan worden gemonteerd, met behulp van een speciaal mechanisme, zonder de lamp te openen. Deze modellen van E. Thomas & Williams kunnen tevens als tafellamp of hanglamp gebruikt worden met een extra beugel met walmvanger. De muurbeugel met walmvanger is een extra accessoire en niet inbegrepen. De muurbeugel dient dan ook apart te worden besteld, indien nodig.

€ 209,00

Handige maar ook zeer mooie Miner olielamp ook wel mijn lamp genoemd, deze werden vroeger in de mijnbouw gebruikt. De Miner olielamp hoort tot het merk E. Thomas & Williams en heeft een container inhoud van 100 ml wat staat voor ongeveer 15 tot 20 uur brandtijd. De mijn lamp is gemaakt van messing en rvs, een zeer mooie combinatie!
Afmetingen: 260 mm hoogte Materiaal: messing, rvs

€ 209,00

Prachtige Miner olielamp gemaakt van messing en koper deze mijnlamp hoort tot het merk E. Thomas & Williams. De Welsh Miner olielamp is uitgevoerd als de originele 'Davy Veiligheids Lamp' uit 1815, dat maakt de lamp extra speciaal. De olielamp beschikt over een oliecontainer inhoud van 100 ml dat staat voor ongeveer 15 tot 20 branduren.
Afmetingen: 260 mm hoogte Materiaal: messing, koper

€ 115,00

Mooie Miner olielamp is uniek omdat hij is geproduceerd als de 'Davy Veiligheids Lamp' uit 1815! De mijn lamp is gemaakt van hoogwaardig messing en heeft een oliecontainer inhoud van 35 ml wat staat voor ongeveer 7 uur brandtijd. Deze Welsh Miner olielamp komt van het merk E. Thomas & Williams die bekend staan om hun mooie Miner olielampen.
Afmetingen: 170 mm hoogte Materiaal: messing

€ 115,00

Prachtige Welsh Miner olielamp met het ontwerp geïnspireerd op de oude mijnlampen uit 1815! Deze Miner olielamp van E. Thomas & Williams is bijna niet van de originele te onderscheiden, werkelijk een plaatje! De olielamp heeft een container met 35 ml inhoud en dat geeft ongeveer 7 uur brandtijd. De olielamp wordt exclusief ophanghaak geleverd.
Afmetingen: 170 mm hoogte Materiaal: messing, nikkel

€ 115,00

Wist u dat vroeger een Miner olielamp voor status stond? Hoe beter het materiaal waarvan hij is gemaakt hoe hoger de status was van de eigenaar. Deze mooie Welsh Miner Olielamp van het merk E. Thomas & Williams is daarop geïnspireerd. De olielamp is gemaakt van een hoogwaardig vernikkeld aluminium en wordt exclusief ophanghaak geleverd.
Afmetingen: 170 mm hoogte Materiaal: vernikkeld aluminium

€ 129,00

De Welsh Miner Olielamp bestaat al sinds 1815 en is afkomstig uit Wales, deze Miner olielamp van E. Thomas & Williams is daarop geïnspireerd. De olielamp heeft en prachtig klassiek en nautisch uiterlijk door het vernikkeld aluminium. De lamp heeft een oliecontainer met een inhoud van 35 ml wat staat voor ongeveer 7 branduren.
Afmetingen: 220 mm hoogte Materiaal: vernikkeld aluminium

€ 129,00

Mooie mijn olielamp met klassiek en stoer uiterlijk en geïnspireerd naar de 'Davy Veiligheids Lamp' uit 1815! Deze Welsh Miner Olielamp gemaakt van messing komt van het prachtige merk E. Thomas & Williams. De Welsh Miner olielamp heeft oliecontainer met een inhoud van 35 ml wat staat voor ongeveer 7 branduren en wordt exclusief wandophanging geleverd. 
Afmetingen: 220 mm hoogte Materiaal: messing