Stormglazen

Stormglazen zijn bekend, voor zover we weten, vanaf ongeveer 1705. De stormglazen werden onder andere gebruikt op boten / zeilschepen om u te waarschuwen voor stormachtig weer. Charles Darwin gebruikte bijvoorbeeld in 1831-1836 een stormglas tijdens het rondzeilen van de wereld. Het stormglas moet u zien als een zeer betrouwbare barometer. Iedere eigenaar zal dit scheepsinstrument dan ook dagelijks bekijken en ook echt raadplegen om te zien wat voor weer het de komende dagen gaat worden. Andere mensen gebruiken het bijvoorbeeld weer om te voorspellen wanneer de vissen zullen bijten. De werking van het stormglas is ook niet wetenschappelijk te verklaren tot op heden, maar of het werkt dat is gegarandeerd! Veel kijkplezier!

€ 85,50
€ 95,00 -10%

Hoogwaardig messing stormglas van het Deense welbekende en prachtige merk E.S. Sørensen! Het bijzondere stormglas werkt door een vloeistof in het glas welke reageert op aankomende heftige weersomslagen door te kristalliseren. Het stormglas dient vooral als aanvulling op de barometer en is zeer bijzonder! Deze wordt exclusief ophanghaak geleverd.
Afmetingen: 145 mm hoogte Materiaal: messing

€ 107,10
€ 119,00 -10%

Dit strak gedesigned stormglas met ophanghaak van het elegante Deense merk E.S. Sørensen, is een unieke waarschuwer voor heftige weersomslagen! Het stormglas werkt door middel van het kristalliseren van de vloeistof. Het stormglas werd voor het eerst gebruikt in ca. 1750 op zeilschepen en is zeer bijzonder, zowel functioneel als decoratief!
Afmetingen: 145 mm Materiaal: messing

€ 107,10
€ 119,00 -10%

Dit strak gedesigned stormglas met ophanghaak van het elegante merk E.S. Sørensen, is een unieke waarschuwer voor heftige weersomslagen! Het stormglas werkt door middel van kristalliseren van de vloeistof. Het stormglas werd voor het eerst gebruikt in ca. 1750 op zeilschepen en is zeer bijzonder, zowel functioneel als decoratief!
Afmetingen: 145 mm Materiaal: glanzend rvs

€ 107,10
€ 119,00 -10%

Dit strak gedesigned stormglas met ophanghaak van het elegante merk E.S. Sørensen, is een unieke waarschuwer voor heftige weersomslagen! Het stormglas werkt door middel van het kristalliseren van de vloeistof. Het stormglas werd voor het eerst gebruikt in ca. 1750 op zeilschepen en is zeer bijzonder, zowel functioneel als ook decoratief!
Afmetingen: 145 mm Materiaal: mat rvs