Overzicht van producten van merk Dietz

Onze traditionele, betrouwbare olielantaarns van Dietz blijven verlicht in ieder weer en zijn al ruim een eeuw een vertrouwd product! Met slechts een paar eenvoudige onderdelen, kleuren en stijl opties, zijn deze olielampen voor bijna elke gelegenheid of situatie een goed onderhoudsvriendelijk, duurzaam en gemakkelijk te gebruiken lichtbron.

De bedrijfsgeschiedenis van Dietz is er een met vele ontwikkelingen door de eeuwen heen. Hier vind u dan ook het verhaal in het kort:
Robert Edwin Dietz begon zijn carrière op 22-jarige leeftijd in het jaar 1840 door speciale met walvisolie en kamfeen uitgeruste olielampen en lantaarns te gaan verkopen. Robert Dietz en zijn broer Michael patenteerde in 1859 de eerste praktische platte brander, speciaal ontworpen voor de toenmalige nieuwe brandolie: kerosine.
Het daaropvolgende decennium verkocht Robert zijn aandeel in "Dietz & Company" om hierna te beginnen met het vervaardigen van "Irwin Patent" tubulaire lantaarns nadat hij de failliete Archer and Pancoast Company in 1868 van een opkoper overgekocht had. Sindsdien heeft de R.E. Dietz Company honderden lantaarnmodellen vervaardigd en is zij tevens de voorloper in de automotive verlichtingsindustrie. De hieronder genoemde nieuwe lantaarns zijn geen reproducties, maar zijn eerder een voortzetting van de productie met het originele gereedschap en persen, waarvan sommige modellen nu zelfs meer dan 100 jaar oud zijn.
De lantaarnafdeling van de R.E. Dietz Company verhuisde naar Hongkong in 1956 en de productie van de Dietz lantaarn stopte in 1970 in de VS. In 1982 werd aansluitend de lantaarnfabriek van Dietz verplaatst van Hong Kong naar China. De R.E. Dietz Company werd in 1992 in de Verenigde Staten gesloten. Tevens zijn bijna al 150 jaar de lantaarns van Dietz wereldwijd bekend als "The Old Reliable" (oftewel: “De Oude Betrouwbare”).
Dietz is dan ook gemaakt voor buitenshuis (of robuust gebruik), voor de patio, het dek van uw boot of schip, de werkplaats, en bijvoorbeeld uw schuur. Dietz laat uw olielampen altijd helder branden, zelfs in regen, sneeuw en wind!

Sorry voor het ongemak.

Zoek nogmaals waar u naar op zoek bent